:

:

TV Most

clock

April 21, 2016   12:05

0

179

Više novca za razvoj preduzetništva

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara koji bi startap posao pokrenuo, rekao da bi voleo da to bude “hardver šop, ili neki ugostiteljski posao”.

“Nisam stručan za IT sektor, ali po ovom pitanju mislim da ćemo naći i druge vrste olakšica koje do sada nisu imali. I danas smo razgovarali o tome da dajemo šest miliona evra za 30 odsto bespovratnih sredstava za startapove”, rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija odvajati više novca i da je već bilor azgovora o formiranju kompletnog digitalnog eko sistema u Srbiji.

“O tome ništa ne znam, ali ćemo uzeti najbolje ljude sveta. I danas smo razgovarali sa ljudima koji su za to najstručniji, ne u Evropi, već u svetu, i pokušaćemo to da obezbedimo u mesecima pred nama”, rekao je Vučić.

Premijer je istakao da veruje da naša zemlja za to ima dovoljno osnova i dovoljno mladih ljudi, ali da je potrebno poboljšati kapacitete tehničkih fakulteta i škola, s obzirom na činjenicu da sve više kompanija iz auto-industrije dolazi u Srbiju.

“To su stvari koje su pred nama i o kojima treba da razmišljamo i da radimo”, zaključio je Vučić.

Upitan kako će se u Srbiji živeti 2020, ako reforme budu nastavljene, Vučić je rekao da Srbija ulazi u period dinamičnog rasta, te da period od 2016. do 2020. godine može biti najbolji za Srbiju

"Zato moramo da radimo, da se menjamo, jer ništa neće s neba da pada. Ako budemo imali snage, bićemo uspešni, ako ne budemo, nećemo", rekao je Vučić

On je dodao da veruje da je Srbija na dobrom putu i da će biti primer mnogim zemljama.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva