:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2019   22:45

0

193

Višković: Prvi put Republika Srpska nije "crna ovca" u BiH

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da je visoki predstavnik za BiH Valentin Incko u izveštaju Savetu bezbednosti UN trebalo da navede da je problem te zemlje Federacija BiH, a ne Republika Srpska.

Visoki predstavnik morao je teške volje da prizna činjenice i da problem BiH "ne stanuje" u Republici Srpskoj, već u FBiH, istakao je Višković, prenela je RTRS pozivajući se na Srnu.

Kako je ocenio, ovo je jedan od najblažih ili najboljih izveštaja što se tiče Republike Srpske jer prvi put Srpska nije "crna ovca" u BiH, bar prema mišljenju visokog predstavnika i OHR-a.

Višković je dodao da je u suštini jedina Inckova primedba u izveštaju ta da se u RS ne priznaju presude sudova, negira genocid, odnosno, kako Višković kaže, ništa značajno.

On je podsetio i da je Vlada RS poslala svoj izveštaj Savetu bezbednosti UN.

Komentarišući najave mogućih protesta sutra u Tirani zbog posete Albaniji predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom samita Brdo-Brioni procesa, Višković je rekao da "Vučić i Dodik treba da idu u Tiranu, a ovi koji protestuju verovatno nemaju pametnijeg posla".

Izvor: Танјуг

region
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva