:

:

TV Most

clock

April 06, 2020   13:48

0

156

Vitia: Na KiM koronavirusom zaraženo 145 osoba, 24 izlečeno, tri smrtna slučaja

Ministar zdravstva privremenih institucija u Prištini Arben Vitia zajedno sa zamenicima Sretenom Trajkovićem i Izetom Sadikuom primio je ambasadora NorveškeJens Erik Grandahlija.

Na početku sastanka, ambasador Grendahl rekao je da je vrlo zadovoljan javnom prezentacijom rada Ministarstva zdravstva i upravljanjem situacijom sa pandemijom COVID-19, koja je velik izazov čak i za najnaprednije zdravstvene sisteme.

On je takođe  rekao da je narod Norveške, osim doprinosa od 500 hiljada evra u okviru fonda Evropske unije za pomoć KiM, spreman da i ubuduće daje doprinose kada se pojavi potreba u okviru pomoći javnom zdravlju.

Vitia se zahvalio ambasadoru Norveške na njegovom doprinosu i rekao da je sav ovaj posao učinjen zahvaljujući posvećenosti tima, na prvom mestu zdravstvenih radnika, kao i svih ostalih aktera koji su uključeni u sprečavanje širenja pandemije koja je pretnja celom svetu.

Vitia je takođe upoznao ambasadora i sa trenutnim kapacitetima i pripremama za povećanje tih kapaciteta u borbi sa svim mogućim scenarijima i sa realizacijom pružanja pomoći svim zajednicama u svakoj opštini , kao i da se koriste najefikasniji protokoli u lečenju pacijenata.

Trenutno na Kosovu i Metohiji ima 145 ljudi zaraženih virusom COVID-19, 24 pacijenta su izlečena, dok su zabeležena 3 smrtna slučaja.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva