:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk/ Vjosa Osmani

clock

Februar 03, 2020   20:00

0

261

Vjosa Osmani iz DSK nova predsednica kosovskog parlamenta

Vjosa Osmani iz Demokratskog saveza Kosova (DSK) izabrana je večeras za novu predsednicu Skupštine Kosova, pošto je prethodno izabrana nova Vlada na čelu sa Aljbinom Kurtijem.

Za nju je glasalo 65 poslanika, a među njima i poslanici Srpske liste.

Prethodno je na to mesto izabran Glauk Konjufca iz Samoopredeljenja, što je dovelo do novih zastoja u pregovoru sa Samoopredeljenjem o vladajućoj koaliciji. 

Međutim Konjufca je odstupio sa te funkcije i na to mesto izabrana je Osmani, kao predstavnik DSK, što je i bio uslov te stranke za formiranje koalicije.

Nova vlada Kurtij imaće 15 ministara.

Ona je zahvalila građanima na podršci, medijima na informisanju javnosi, diplomatskim predstavnicima kao i poslanicima koju su joj dali poverenje.

Osmani: Nova Skupština donosiće zakone, ali i nadgledati rad Vlade Kosova

Nova predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani je rekla da joj je velika čast što je izabrana da vodi to zakonodavno telo na Kosovu. 

Posle glasanja Osmani je navela da najveće poštovanje pripada svakom građaninu Kosova koji nisu prestali da veruju da će njihov glas doneti promene koje su toliko dugo čekali. 

„Zahvaljujem se poslanicima na datom poverenju, jer u vremenu koje je pred nama, moj cilj i cilj svakog od vas je da, ne samo da ćemo biti skupština koja će usvajati zakone,  već ćemo biti telo koja će strogo nadgleda rad vlade“, rekla je Osmani. 

Osmani, koja je prva žena na toj funkciji, je rekla da se nada da će svi zajedno raditi kako bi rešili sve probleme građana jer su zbog toga, naglasila je, i dobili njihovo poverenje. 

„Svako od nas će biti vaša podrška na zadacima koji su sveti, jer je sveta obaveza koju smo dali građanima da to realizujemo i do kraja ispunimo. Verujem da ćemo tokom mandata vratiti poverenje Skupštine kod građana. 

„Neću biti predstavnica samo jedne partije, već predstavnica partije svakog od vas. Međusobno poštovanje i korektan jezik biće primer koji ćemo dati grđanima. Od sutra ćemo svi zajedno raditi kako bi rešili sve probleme građana“, rekla je nova predsednica parlamenta.

Posebno se zahvalila ženama u skupštini koje su je predložile, uz naglasak da će svaka od njih uticati da se poveća uloga žena u institucijama Kosova i više pažnje posveti pravima i problemima žena. 

Osmani je uz zahvalnost medijima obećala i da će raditi na tome da dobiju bolje uslove za rad i izveštavanje.

Izvor: Kosovo Onlajn

Vjosa OsmaniSkupština Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva