:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 30, 2020   21:10

0

54

Vlada Crne Gore donela odluku o zabrani kretanja

Vlada Crne Gore uvodi meru zabrane kretanja u večernjim i noćnim satima radnim danima. Tokom vikenda mera zabrane kretanja važi od subote u 13 sati do ponedeljka u pet ujutru.

Kako je Vlada Crne Gore objavila na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter, uvedena je zabrana izlaska iz stanova radnim danima od 19 časova do pet sati ujutru.

Tokom vikenda, zabrana kretanja će biti na snazi od subote u 13 časova do ponedeljka u pet sati ujutru, objavljeno je na nalogu Vlade Crne Gore na Tviteru.

Novim merama su zabranjene sportske i rekreativne aktivnosti na svim javnim površinama, a osobama koje nisu članovi istog domaćinstva je zabranjeno okupljanje u stanovima.

Deca mlađa od 12 godina ne smeju da se kreću otvorenim javnim prostorom bez roditelja, staratelja ili punoletnog člana domaćinstva.

Šetanje kućnih ljubimaca u toku zabrane kretanja je dozvoljeno u trajanju od sat vremena. 

"Nalazimo se u prelomnom trenutku pandemije, trenutku koji će u velikoj mjeri definisati dalji tok. Iskustva i struka nam govore da moramo dodatno unaprijediti poštovanje mjera i odgovornost svih. I građana i institucija", navodi se u objavi Vlade Crne Gore.

U Crnoj Gori je zabeležen 91 slučaj zaraze novim koronavirusom, a jedna osoba je preminula od posledica zaraze. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva