:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2020   21:21

0

69

Vlada Crne Gore: Izjava Dačića o otkazu je lažna vest

Vlada Crne Gore ocenila je danas kao "lažnu vest" izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da je brat njegovog šefa obezbeđenja, koji je iz Bijelog Polja, dobio otkaz nakon što se nacionalno izjasnio kao Srbin, i okačila video snimak u kojem se demantuje ta izjava.

 

"Još jedna lažna vest plasirana protiv Crne Gore. Demantovana tvrdnja prvog potpredsednika Vlade i ministra inostranih poslova Republike Srbije Ivice Dačića prema kojoj je brat njegovog šefa obezbeđenja, koji je iz Bijelog Polja, dobio otkaz nakon što se nacionalno izjasnio kao Srbin", navela je Vlada Crne Gore na Tviteru.

Uz to, crnogorska vlada okačila je video isečak iz emisije "Ćirilica" u kojem Dačić kaže da u Crnoj Gori ima 29 odsto građana koji se izjašnjavaju kao Srbi, dok ih je u državnoj administraciji "pet odsto".

"Svako ko se izjasni kao Srbin dobije otkaz. To nisu priče, to je istina. Šef mog obezbeđenja koji je ovde prisutan je iz Bijelog Polja. Njegov brat je radio u Ministarstvu poljoprivrede u nekoj inspekciji, a kad se izjasnio kao Srbin, dobio je otkaz. Koliko ima takvih?", upitao je Dačić u pomenutom video snimku.

U snimku potom direktor kompanije Monteorganika d.o.o. Jovan Nikolić tvrdi da je brat Dačićevog šefa obezbeđenja, Vinko Purić, od novembra 2017. godine zaposlen u kompaniji Monteorganika, koja se, kako kaže, bavi kontrolom i sertifikacijom organske proizvodnje i finansira iz budžeta Ministarstva poljoprivrede Crne Gore.

"Angažovan je na poslovima stručnog saradnika za organsku stočarsku proizvodnju. Od novembra 2019. godine, tačnije pre dva meseca, gospodin Vinko Purić je potpisao ugovor na neodređeno vreme, znači ugovor o stalnom radnom odnosu, i na tim poslovima se nalazi i dan danas", tvrdi Nikolić.

Izvor: RTV

Ivica DačićCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva