:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 20, 2020   19:35

0

204

Vlada potvrdila sporazum o autoputu Beograd - Sarajevo - Beograd

Vlada Srbije danas je utvrdila Predlog zakona kojim potvrđuje Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara BiH o saradnji na realizaciji projekta autoputa Beograd - Sarajevo - Beograd.

Ovaj projekat je od velikog nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja, jer se njime ostvaruje veza, ne samo sa autoputem „Miloš veliki" i budućim „Moravskim koridorom", već i sa Pan - evropskim koridorima.

Njegovom realizacijom biće unapređena putna struktura u regionu, čime se stvaraju uslovi za bolju ekonomsku saradnju i privredno povezivanje dve države.

Vlada je danas utvrdila i Predlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, kojim će biti omogućeno objedinjavanje prethodnih zakonskih rešenja i sveobuhvatno regulisana materija koja se odnosi na zaštitu ove populacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Na inicijativu Komesarijata za izbeglice i migracije, na sednici je usvojena Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke „Krov 2020“, koja predviđa njeno štampanje u periodu od 2. do 14. marta ove godine, u tiražu od 1,5 milion komada i u vrednosti od 10 dinara. Prodajom ukupnog tiraža biće obezbeđena finansijska sredstva za kupovinu do deset seoskih domaćinstava za porodice izbeglica i interno raseljenih lica.

Vlada Srbije utvrdila je i osnovu za zaključivanje sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koja se pružaju u Srbiji i Albaniji.

Potpisivanje ovog sporazuma doprineće unapređenju bilateralnih odnosa u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i eliminisanju prepreka u elektronskom poslovanju, omogućiti korišćenje i jednako pravno dejstvo kvalifikovanih usluga od poverenja u obe zemlje i uzajamno priznavanje kvalifikovanih sredstava za kreiranje elektronskog potpisa, kvalifikovanog elektronskog pečata i elektronskog žiga.

Izvor: Танјуг

Vlada Srbijeautoput Beograd - Sarajevo - Beograd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva