:

:

TV Most

clock

Oktobar 31, 2019   19:34

0

283

Vlada potvrdila: U ponedeljak isplata pomoći penzionerima

Jednokratnu pomoć od 5.000 dinara penzioneri će dobiti 4. novembra, potvrdila je Vlada. Ona je dala saglasnost Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da u ponedeljak isplati novčanu pomoć penzionerima, korisnicima privremene naknade i invalidnoj deci.

Vlada Republike Srbije utvrdila je na sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Usvajanjem ovih zakonskih rešenja biće unapređen pravni okvir za otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje pranja novca i finansiranja terorizma i terorističkih akata u oblasti posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti.

Vlada Srbije dala je saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu novčane pomoći u iznosu od 5.000 dinara korisnicima penzija, korisnicima privremene naknade i invalidnoj deci, koja je planirana za 4. novembar 2019. godine.

U okviru nacionalne politike za borbu protiv droga, što uključuje i prekursore droga, odnosno supstance koje se koriste u nedozvoljenoj proizvodnji droga, Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Komisije za prekursore i Komisije za kontrolu postupka uništavanja prekursora.

Na sednici je usvojen Program širenja znanja iz oblasti digitalne transformacije "Srbija digitalizuje" kao vid saradnje Republike Srbije sa partnerskim zemljama u ovom domenu.

Izvor: RTS

isplata pomoći penzionerimaVlada Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva