:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 21, 2019   17:13

0

178

Vlada Srbije: Nagrade paraolimpijcima, novac za obrazovanje odraslih

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju i uputila ga Narodnoj skupštini na usvajanje.

Na današnjoj sednici usvojena je odluka o utvrđivanju godišnjeg Plana obrazovanja odraslih u Srbiji za 2019. godinu, kojim je 529.839.000 namenjeno edukaciji odraslih, a na osnovu potreba tržišta rada, racionalnijeg korišćenja postojećih obrazovnih kapaciteta i imajući u vidu različite razvojne osobenosti pojedinih područja.

Za nastavak radova na uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu, Vlada Srbije odobrila je dotaciju Srpskoj pravoslavnoj crkvi u visini od 1.183.000.000 dinara.

Članovi Vlade usvojili su odluku o dodeli novčanih nagrada paraolimpijcima koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini tekvondo, koje je održano u Antaliji u februaru ove godine. Sportistkinji Bobani Kozić za osvojenu srebrnu medalju na ovom takmičenju dodeljena je nagrada od 25.000 evra u dinarskoj protivrednosti, kao i njenom treneru Aleksandru Goloviću. Tekvondistima Violeti Todorov i Minji Jandriću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Antaliji dodeljene su nagrade u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njihovom treneru Aleksandru Goloviću.

Goranu Obradoviću, treneru atletičara Strahinje Jovančevića, koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu, dodeljena je novčana nagrada od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Na sednici je usvojeno više dokumenata u cilju jačanja saradnje Srbije i Mađarske u oblastima inovacija, saobraćaja i infrastrukture.

Vlada Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva