:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2022   18:45

0

152

Vlada Srbije: Tri miliona evra za decu i izbeglice iz Ukrajine

VladaSrbije donela je odluku da uputi novčanu humanitarnu pomoć za decu i izbeglice u Ukrajini u ukupnom iznosu od tri miliona evra.

Za pomoć deci Ukrajine izdvojena su sredstva u iznosu od 1,5 milion evra, koja će biti uplaćena preko mehanizma Dečji fond Ujedinjenih nacija - Unicef.

Isti iznos predviđen je i za pomoć izbeglicama iz ove zemlje, koji će biti uplaćen preko mehanizma Visokog komesarijata UN za izbeglice - UNHCR.

Na sednici je usvojen Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja najboljih 100 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji, što je značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje i istovremeno doprinosi daljem razvoju srpske medicine.

Vlada Republike Srbije na ovaj način podržava najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite.

Istovetan Zaključak donet je i u cilju zapošljavanja najboljih 200 diplomaca srednjih medicinskih škola.

Vlada Srbije usvojila je Program rasporeda i korišćenja subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2022. godini i za te svrhe izdvojila sredstva u iznosu od 8.000.000 dinara, koja se dodeljuju bespovratno i predstavljaju de minimis pomoć.

Ta vrsta pomoći izražava se u bruto iznosu, odnosno u iznosu pre odbitka poreza i drugih naknada.

Izvor: RTS; Foto: T a n j u g/AP

Vlada Srbijepomoćizbeglice iz Ukrajine

Aktuelno

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva