:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 20, 2021   9:55

0

124

Vlada u Prištini donela odluku o uspostavljanju reciprociteta

Vlada u Prištini odlučila je da uspostavi reciprocitet sa centralnom Srbijom u pogledu registarskih oznaka vozila.

U dokumentu, koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjaj Svečlja, navodi se da se obavezuju svi koji imaju tablice srpskih oznaka da dobiju probne kosovske tablice, da se izmena tablica vrši na svim prelazima, kao i da se obavezuju vozači da probne tablice postave na potrebna mesta spreda i pozadi vozila.

Ističe se da je važenje probnih tablica 60 dana, kao i da je taksa za probne tablice pet evra.

Dodaje se da će stranke dobijati potvrdu zbog uverenja o registraciji vozila.

Navodi se i da se obavezuju agencija za civilnu registraciju i kosovska policija da implementiraju odluku, kao i da odluka stupa na snagu danom potpisivanja, prenosi Kosovo onlajn.

Svečlja: Cilj akcije da se sprovede Sporazum o slobodi kretanja

Kosovska policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini sprovode akcije na svim prelazima sa ciljem da sprovedu Sporazum o slobodi kretanja, pre svega pitanje registarskih tablica, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja.

On je to napisao na svom Fejsbuku i dodao da je akcija preduzeta kako bi se omogućilo slobodno kretanje građana po isteku ugovora od 14. septembra 2014. godine kojim se obavezuje obezbeđivanje registarskih tablica sa oznakama Srbije, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, od 15. septembra u saobraćaju nisu vozila sa oznakama "KS" navodeći da su jedine legalne tablice one sa oznakom "RKS".

"Situacija je mirna. Kosovska policija preduzima sve potrebne operativne i logističke mere kako se ne bi ometalo kretanje ljudi", rekao je Svečlja.

Prema odluci MUP-a u Prištini, obavezno je obezbediti privremene registarske tablice za sva vozila sa srpskim tablicama koja ulaze na teritoriju Kosova.

Izvor: T a n j u g, RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva