:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 28, 2019   13:26

0

257

Vlada usvojila predlog zakona o planiranju i izgradnji

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji.

Usvajanjem ovih izmena stvoriće se uslovi za bržu i efikasniju realizaciju infrastrukturnih projekata koji su od značaja za Republiku Srbiju, pre svega u fazi pripreme za izgradnju novih auto-puteva i modernizaciju pruga, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predložene izmene zakona omogućiće da se rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otklanjanje problema na koje se naiđe u procesu eksproprijacije, koji je dugotrajan za linijske infrastrukturne objekte (puteve, pruge), odvija uporedo sa izvođenjem radova.

Na taj način će se omogućiti brže izdavanje građevinske dozvole, ne narušavajući prava vlasnika nepokretnosti koja su predmet eksproprijacije, napominje se u saopštenju.

Kako se ističe, usvajanje izmena zakona značajno je zbog ubrzavanja realizacije projekata iz novog investicionog ciklusa, čija je ukupna vrednost veća od pet milijardi evra.

Novi investicioni ciklus, između ostalog, obuhvata projekte u drumskom i železničkom saobraćaju, kao što su izgradnja auto-puta Preljina – Požega, Moravskog koridora (auto-put Pojate - Preljina), auto-puta Beograd - Sarajevo, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma - Šabac -Loznica, kao i izgradnju brze pruge Beograd -Budimpešta, rekonstrukciju pruge Niš - Dimitrovgrad.

Pored toga, članovi Vlade su na istoj sednici dali saglasnost Veslačkom savezu Srbije da se kandiduje za organizovanje Juniorskog evropskog prvenstva u veslanju, koje bi se održalo 2020. godine u Beogradu.

Vlada je takođe dala saglasnost Veslačkom savezu Srbije na kandidaturu za organizovanje Svetskog prvenstva u veslanju, koje bi se održalo 2023. godine u Beogradu.

Na današnjoj sednici data je saglasnost Savezu Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik iz Beograda da se kandiduje za organizovanje Evropskog prvenstva u fitnesu za mlađe kategorije, koje bi se održalo 2019. godine u Čačku.

Izvor: RTS

Vlada RS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva