:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2019   11:39

0

240

Vlada usvojila sporazum o romingu, Popović protiv

Vlada Srbije usvojila je pre dva dana sporazum o snižavanju cena usluga rominga u regionu Zapadnog Balkana, a protiv je bio samo ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, saznaje "Blic".

Izglasavanje, kako je preneo taj list, nije prošlo bez razmene mišljenja, a Popović je rekao da u ovom trenutku nije upitno potpisivanje tog sporazuma, jer su prištinske vlasti podigle takse na srpske proizvode, što je dovelo do zamrzavanja dijaloga Beograda i Prištine.

Premijerka Ana Brnabić je na to, kako navodi izvor "Blica", rekla da je to važno političko pitanje i da će se razgovarati o tome i dalje.

Sporazum o snižavanju cena usluga rominga u regionu Zapadnog Balkana, koji obuhvata BiH, Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, ali i Kosovo sa zvezdicom, odnosno, kako se to politički korektno govori - šest ekonomija Zapadnog Balkana, trebalo bi da bude parafiran 4. aprila u Beogradu.

Premijerka je juče izjavila da Srbija ostaje posvećena integrisanom i stabilnom regionu, ali da nije fer insistiranje na potpisivanju novih sporazuma kada Priština ne poštuje neke od osnovnih regionalnih sporazuma.

Posle sastanka sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, premijerka je rekla da su osnovne teme njihovog razgovora bile evropski put Srbije i šta država čini u smislu reformi i regionalnom povezivanju i saradnji, "svemu onome što je u okviru Berlinskog procesa, a što treba da dovede do integrisanijeg i stabilnijeg regiona".

Kada je u pitanju regionalna saradnja, Brnabić je kazala da su razgovarali i o regionalnom roming sporazumu, koji je važan za građane i privredu.

"Mi imamo određenu dozu rezerve prema regionalnom sporazumu, koji dolazi u trenutku u kojem Priština i dalje insistira na kršenju CEFTA sporazuma, taksama prema proizvodima iz centralne Srbije i BiH od 100 odsto", kazala je Brnabić i zahvalila Hanu i svima iz Evropske komisije što su nedvosmisleno pozvali Prištinu da povuče tu odluku o taksama.

Navela je da, nažalost, Priština i dalje insistira na taksama koje su smetnja i svim ostalim regionalnim inicijativama.

Izvor: Танјуг

Vlada Srbijeroming
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva