:

:

TV Most

Foto: SPC

clock

Novembar 14, 2019   9:15

0

275

Vladika Ignjatije nije više na čelu Bogoslovskog fakulteta

Najavljena smena dekana Bogoslovskog fakulteta, vladike Ignjatija Midića, na osnovu odluke Svetog arhijerejskog sinoda, kako prenose beogradski mediji, dogodila se na sednici Nastavno-naučnog veća pre dva dana.

Dosadašnji dekan je podneo ostavku i, kažu, napustio sastanak, a za v. d. dekana je, tom prilikom, imenovan docent dr Zlatko Matić, prodekan za finansije, inače upravnik Odbora za versku nastavu pri Eparhiji braničevskoj.

Izbor novog dekana, koji potom imenuje prodekane, odložen je za narednu sednicu, čiji datum nije određen, ističu upućeni i napominju da su veću prisustvovali patrijarh Irinej, a u ime sinoda vladika bački Irinej.

Inače, krajem prošle nedelje na sajtu Rektorata BU osvanula je ova vest:

„Postupajući po obraćanju predsednika Akademijskog odbora za visoko obrazovanje Srpske akademije nauka i umetnosti i predsednika Saveta Univerziteta u Beogradu, Odbor za statutarna pitanja danas je jednoglasno usvojio Mišljenje, u kojem je istaknuto da je uticaj Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve, kao tela koje nije u okviru Univerziteta u Beogradu, na status zaposlenih na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u suprotnosti sa Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom Univerziteta. Istovremeno, zaključeno je da će o usaglašenosti izvesnih odredaba Statuta Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta sa Statutom Univerziteta u Beogradu biti zauzet zvaničan stav na narednoj sednici odbora.”

Izvor: Politika

Vladika IgnjatijeBogoslovski fakultet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva