:

:

TV Most

Foto: RSE

clock

Novembar 15, 2020   19:39

0

147

Vladika: Patrijarh dobro, otklonjeni simptomi srčanih tegoba

Zdravstveno stanje patrijarha Irineja je dobro jer su nakon terapije otklonjeni svi simptomi srčanih tegoba, izjavio je danas popodne vikarni episkop patrijarha i starešina Hrama Svetog Save, vladika Stefan.

On je za Blic rekao da je danas razgovarao s patrijarhom, da je on bio dobro raspoložen i da se interesovao za redovne aktivnosti u crkvi.

"Danas sam imao priliku da razgovaram s našim patrijarhom i da se licno uverim da je njegovo zdravstveno stanje dobro. Po mišljenju lekara, on je na terapiju dobro reagovao pa su srčani simptomi koji su se pojavili otklonjeni. Naš patrijarh je bio danas i vedrog duha i interesovao se za redovne crkvene obaveze, ali i za radove u Hramu Svetog Save. Pored toga, meni je dao blagoslov da sutra služim liturgiju u crkvi Svetog Đorđa", rekao je vladika Stefan.

Dodao je da su problemi koji su postojali prevaziđeni i da se lečenje patrijarha nastavlja "pod budnim okom najboljih lekara".

Vladika je naglasio da će vernici i javnost biti blagovremeno obaveštavani o eventualnim promenama u zdravstvenom stanju Patrijarha.

"Dakle, sada nema razloga za brigu, a o svim mogućim promenama, koje će, nadam se, biti na bolje, SPC će obavestiti vernike i javnost. Još jednom, crkva i vernici zahvaljuju timu vrhunskih lekara koji brinu o našem patrijarhu i nadamo se da će on i ovu bitku, kao i mnoge pre, dobiti", rekao je vladika Stefan.

Patrijahu Irineju, koji je hospitaliovan u Vojnoj bolnici "Karaburma" zbog infekcije viriusom korona, jutros su se ispoljili simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti, koja je posle mera lečenja stabilizovana.

Izvor: T a n j u g

patrijarh Irinejkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva