:

:

TV Most

clock

Avgust 18, 2022   16:25

0

152

Vladika Teodosije: Kosovska vlada krši zakone, sudske odluke i verska prava i slobode 

Vladika Teodosije upoznao je danas ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera sa brojnim problemima Srpske pravoslavne crkve na Kosovu sa kojima se suočava, jer kosovska vlada kontinuirano krši zakone, sudske odluke, verska prava i slobode. 

"Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer posetio je danas manastir Gračanicu. Episkop Teodosije je upoznao ambasadora sa brojnim problemima Srpske pravoslavne crkve sa kojima se suočava usred kontinuiranog nepoštovanja zakona, sudskih odluka, verskih prava i sloboda od strane Vlade Kosova", naveo je manastir Visoki Dečani na Tviteru.

Manastir Dečani je dodao da je ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer posle sastanka sa vladikom Teodosijem rekao da treba obezbediti da „svaki građanin Kosova može da vrši bogosluženje bez diskriminacije i da je poštovanje raznovrsnog verskog i kulturnog nasleđa ideal u svakoj modernoj, multietničkoj demokratiji.

Hovenijer: Sa vladikom Teodosijem o poštovanju verskog i kulturnog nasleđa

Ambasador Sjedinjenih Američkih država na Kosovu Džefri Hovenijer zajedno sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, posetio je manastir Gračanicu.

Hovenijer je na Tviteru napisao da je sa vladikom Teodosijem razgovarao o poštovanju verskog i kulturnog nasleđa.

"Zadovoljstvo je ponovo videti vladiku Teodosija i posetiti manastir Gračanicu. Nastavili smo našu diskusiju o tome da svaki građanin Kosova može da uživa slobodu bez diskriminacije. Poštovanje raznovrsnog verskog i kulturnog nasleđa je ideal u svakoj modernoj, multietničkoj demokratiji", istakao je on.

Izvor: Kosovo online; Foto: tviter/Manastir Dečani

KiMVisoki DečaniTeodosijeHovenijer
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva