:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2023   14:40

0

111

Vlajić: Rasprava o eksproprijaci kasni, baza u Gornjem Jaseniku već urađena

Pravni zastupnik vlasnika zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok Nebojša Vlajić istakao je da javna rasprava o eksproprijaciji kasni, jer je baza u Gornjem Jaseniku već urađena, a govoreći o današnjoj raspravi u Zubinom Potoku ocenio je da je bila kopija one iz Leposavića.

Vlajić za Kosovo onlajn kaže da ni danas nisu dobili odgovor prištinskih vlasti šta kosovska vlada želi da gradi na zemljištu koje je u procesu eksproprijacije. 

"Ova rasprava je bila još beskorisnija od one u Leposaviću jer je na jednoj lokaciji već izgrađena policijska baza i svaka priča o ekonomskom razvoju ili o izgradnji puteva pada u vodu kada mi vidimo šta je tamo izgrađeno", kazao je Vlajić i dodao da je službenik išao do te mere da čak ni to nije hteo da prizna. 

Prema njegovim rečima, građane u narednom periodu očekuje nešto na šta oni moraju biti spremni jer će vlada insistirati na sprovođenju svojih odluka.

Navodi da su tužbe i za Leposavić i za Zubin Potok predate Vrhovnom i Osnovnom sudu u Prištini i da se očekuje da se rasprave zakažu i da konačno počne nešto da se rešava.

"Ovaj problem mora da se reši. Vlada ima dovoljno razloga da zaustavi ove postupke jer ovde nema ni 'z' od zakonitosti. Sve što je rađeno je protivzakonito, čak i ova rasprava služi da fingira zakonitost jer su objekti sagrađeni pre više od pola godine i mi danas vodimo raspravu o tome, a javna rasprava mora da prethodi eksproprijaciji",  zaključio je Vlajić.

Izvor: Kosovo online; Foto: Radio Mitrovica sever

KiMZubin PotokLeposavićeksproprijacijaNebojša Vlajić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva