:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2021   10:26

0

130

Vlasi: Autonomija za sever štetna za Srbe južno od Ibra

Bivši jugoslovenski i kosmetski političar i advokat Azem Vlasi smatra da je eventualna autonomija za sever KiM, aktuelna u "non pejper" dokumentima koji su se u poslednje vreme pojavili, neprihvatljiva i štetna za Srbe, jer većina njih živi u drugim delovima KiM.

Vlasi je u intervjuu za Kosovo onlajn rekao da je Zajednica opština sa srpskom većinom već trebalo da bude formirana, u skladu sa kosovskim ustavom.

Vlasti takođe smatra da epilog razgovora Beograda i Prištine treba da proizvede finalni sporazum koji treba da obuhvati međusobno priznanje.

Takođe, Vlasi tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne objašnjava šta podrazumeva pod kompromisnim rešenjem između Beograda i Prištine jer, kako navodi, "očekuje odnekuda šansu ili ponudu da se entitet Republika Srpska otcepi od BiH i pripoji Srbiji, pa da ispadne da je Srbija ipak nešto dobila, pa onda može da se odrekne Kosova".

Prema mišljenju Vlasija, Evropska unija je samo posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, dok će ključnu ulogu za uspešan završetak tog procesa imati Sjedinjene Američke Države.

Izvor: Танјуг

KiMVlasinon pejpersever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva