:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 24, 2022   21:18

0

66

Vlasi poziva dijasporu na proteste zbog vizne liberalizacije

Prištinski analitičar Azem Vlasi izjavio je danas da građani Kosova imaju pravo da budu nezadovoljni i protestuju zbog toga što nisu dobili viznu liberalizaciju, ali da takođe kosovska dijaspora treba da izađe na proteste u zemljama EU kako bi Evropi pokazala nezadovoljstvo zbog održavanja viznog režima.

 

"Građani su u pravu što protestuju, i građani Kosova u evropskim zemljama treba da organizuju proteste, da se traži vizna liberalizacija, jer nema razumnog razloga za izostanak vizne liberalizacije za građane Kosova. Uz angažovanje kosovskih institucija, i građani treba da utiču na to i protestuju, kako bi Evropa shvatila da čini nepravdu", rekao je Vlasi za Kosovo onlajn.

On je ocenio da to što Kosovo nije dobilo viznu liberalizaciju predstavlja potpuno nerazuman, neracionalan i nepravedan stav EU.

"Nemačka i mnoge zemlje EU su za ukidanje viznog režima, ali se uvek nađe neka zemlja koja je protiv, u ovom slučaju je to Francuska. Potpuno je nerazumno zašto pravi problem oko liberalizacije, ali takav je sistem odlučivanja u EU. Kod nas je to slučaj sa viznom liberalizacijom. Imamo pravo da budemo ljuti na EU", naveo je on.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva