:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2021   17:28

0

38

Vlasti Cetinja negiraju da je Cetinjski manastir upisan na Mitropoliju

Zamenik gradonačelnika Cetinja Petar Marković negira da je Cetinjski manastir upisan u vlasništvo Mitropolije crnogorsko primorske, već na manastir Sv. Petra.

Marković objašnjava da je ovim rešenjem naloženo sprovođenje rešenja Komisije za izlaganje iz 1996. godine kojim je kao vlasnik objekata utvrđen Manastir Sv. Petar.

"Dakle, na osnovu Rešenja nije Mitropolija crnogorsko primorska upisana kao vlasnik već manastir Sv. Petra, i ne može se ni po kojem osnovu poistovetiti Mitropolija crnogorsko primorska sa imenom manastira Sv. Petra kako se potencira u medijima", naveo je Marković u saopštenju, prenose podgoričke Vijesti.

Prema njegovim rečima, protiv ovog rešenja Prijestonica Cetinje ima pravo žalbe Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, a da ukoliko njena prava budu povređena ima i pravo da podnese tužbu Upravom sudu Crne Gore.

Čak je, kaže, i protiv odluke Upravnog suda predviđen vanredni pravni lek - zahtev za preispitivanje sudske odluke koji se podnosi Vrhovnom sudu Crne Gore.

On je zamolio Mitropoliju crnogorsko primorsku da, kako je naveo, ne dovodi u zabludu građane Cetinja i Crne Gore svojim izjavama, već da sačekaju okončanje postupaka koji su u toku.

Izvor: Танјуг

Crna Goracetinjski manastirmitropolija crnogorsko primorskaPetar Markovićkatastar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva