:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Novembar 03, 2020   15:31

0

115

Vojnici Severne Makedonije priključili se KFOR-u

Misiji  KFOR-a na tzv. Kosovu koju predvodi NATO priključio se i 27 kontingent sa 44 vojnika iz kasarne "Kuzman Josifovski-Pitu" iz Tetova iz Severne Makedonije, čiji će zadaci , kako se navodi u saopštenju komande KFOR-a iz Prištine biti patroliranje i obezbeđivanje manastira Visoki Dečani, kao i kampa "Vilađo Italia” koji je sedište Regionalne Komande Zapad u Peći.

- Ostali deo kontigenta radiće kao štabni oficiri u Glavnom Štabu Kfora u Prištini- saopšteno je iz te vojne misije nakon ceremonije podizanja zastave Severne Makedonije u štabu Regionalne komande Zapad a ovoj ceremoniji prisustvovao je i komandant snaga na Kosovu general-major Mikele Risi.

On je poručio raspoređenim vojnicima da će njihov poduhvat pomoći jačanju veza i jačanju odnosa između Severne Makedonije i ostalih 26 članica koje trenutno služe u misiji KFOR-a koju predvodi NATO.Vojni kontigent iz Severne Makedonije, predvodi kapetan Hristijan Dimčevski a iz komande Kfora navode da će doprinos pripadnika severnomakedonske armije misiji KFOR-a na Kosovu nastaviti da raste tokom 2021.godine. Plan je da se već u narednoj rotaciji od šest meseci broj vojnika poveća na više od 60.

Izvor: Novosti online

KiMKFORSeverna Makedonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva