:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 09, 2019   15:20

0

212

"Vojska će ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta"

Svako kome je stalo do mira i do Srba na Kosovu i Metohiji, mora biti zabrinut, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom usvajanja Platforme o dijalogu u Prištini. Poručuje da će Vojska Srbije ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta.

Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je Vulin rekao da su neodgovorni, ratobroni potezi Prištine pretnja miru i bezbednosti u čitavom regionu. Istakao je da je prištinska platforma usmerena na prekidanje svakog dijaloga i da stvara nikada težu poziciju za postizanje rešenja.

"Svako kome je stalo do mira i do Srba na Kosovu i Metohiji, mora biti zabrinut. Vojska Srbije će ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta", istakao je u svom izlaganju ministar Vulin.

U saopštenju ministarstva se navodi da je Vulin iskoristio vikend odsustvo kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, kao i da će u ponedeljak zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi.

Izaslanici odbrane Republike Srbije na službi u Belgiji, Kini i SAD, izložili su teme koje se bave kretanjima tih država na međunarodnoj sceni i perspektivama njihovih odnosa prema Srbiji.

Direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković uručio je ministru odbrane i načelniku Generalštaba Plaketu za izuzetnu saradnju i doprinos radu Vojnoobaveštajne agencije. Osim Plakete, ministru Vulinu uručena je i statua prvog srpskog vojnog izaslanika majora Konstantina Milovanovića.

Konferencija, koja se održava deveti put, postala je tradicionalni okvir za okupljanje izaslanika odbrane na pet do šest radnih dana u toku godine i prilika za analizu njihovog rada i davanje smernica za budući rad.

Izaslanici će biti u prilici da razgovaraju i sa predstavnicima drugih državnih organa do 12. marta, do kada Konferencija traje.

Izvor: RTS

Vulinvojska Srbijevrhovni komandantKiM

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva