:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2021   20:48

0

44

Vojska Crne Gore nastavlja učešće u Kforu, bez proširenja misije

Vojska Crne Gore nastaviće da učestvuje u misiji Kfor, a odluka o proširenju misije nije mogla biti donesena zbog situacije izazvane koronavirusom i kašnjenja u usvajanju budžeta za ovu godinu, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo odbrane.

 

Iz ministarstva je saopšteno da je za ozbiljne aktivnosti, kao što je učešće u međunarodnim misijama i vojnim aktivnostima u inostranstvu, potrebno isplanirati sredstva unapred, a uobičajeno je da se proces planiranja, obuke, pripreme i upućivanja u misiju, realizuje duži vremenski period.

"S tim u vezi, ističemo da ovakve aktivnosti nije moguće realizovati bez kvalitetnog procesa planiranja", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost Milan Knežević iz Demokratskog fronta više puta je do sada izjavio da je učešće predstavnika VCG u misiji Kfor zaustavljeno.

On je rekao da je parlamentarna većina obećala građanima na izborima da više neće, kako je rekao, "zabadati nož u leđa bratskoj Srbiji".

"Zato smo i najavili interpelaciju o radu vlade Zdravka Krivokapića i ministarke odbrane, ukoliko odluče da pošalju crnogorske vojnike na Kosovo i Metohiju", rekao je ranije Knežević.

Inače, Vojska Crne Gore u misiji Kfora ima dva predstavnika od 2018. - jednog vojnika i jednog civila.

Izvor: RTS

Crna GoravojskaKFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?