:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2021   20:48

0

87

Vojska Crne Gore nastavlja učešće u Kforu, bez proširenja misije

Vojska Crne Gore nastaviće da učestvuje u misiji Kfor, a odluka o proširenju misije nije mogla biti donesena zbog situacije izazvane koronavirusom i kašnjenja u usvajanju budžeta za ovu godinu, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo odbrane.

 

Iz ministarstva je saopšteno da je za ozbiljne aktivnosti, kao što je učešće u međunarodnim misijama i vojnim aktivnostima u inostranstvu, potrebno isplanirati sredstva unapred, a uobičajeno je da se proces planiranja, obuke, pripreme i upućivanja u misiju, realizuje duži vremenski period.

"S tim u vezi, ističemo da ovakve aktivnosti nije moguće realizovati bez kvalitetnog procesa planiranja", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost Milan Knežević iz Demokratskog fronta više puta je do sada izjavio da je učešće predstavnika VCG u misiji Kfor zaustavljeno.

On je rekao da je parlamentarna većina obećala građanima na izborima da više neće, kako je rekao, "zabadati nož u leđa bratskoj Srbiji".

"Zato smo i najavili interpelaciju o radu vlade Zdravka Krivokapića i ministarke odbrane, ukoliko odluče da pošalju crnogorske vojnike na Kosovo i Metohiju", rekao je ranije Knežević.

Inače, Vojska Crne Gore u misiji Kfora ima dva predstavnika od 2018. - jednog vojnika i jednog civila.

Izvor: RTS

Crna GoravojskaKFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva