:

:

TV Most

Foto: Jutjub

clock

Decembar 06, 2019   22:57

0

204

Voker: Nisam iznenađen Vučićevom izjavom

Bivši ambasador misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker, izjavio je da nije iznenađen izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je izmislio masakr u Račku i dodao da ovo nije prvi put da zvaničnici iz Beograda daju takve izjave.

Vilijam Voker navodi da postoji dovoljno dokaza šta se dogodilo u Račku.  

"Ovo nije prvi put u poslednjih 20 godina da me zvaničnici u Beogradu nazivaju različitim imenima i izmišljaju šta se dogodilo u Račku. Postoji dovoljno dokaza šta se dogodilo. Sproveli smo jednu istragu, ali i druge istrage koje su takođe izvršene o ovom masakru, imale su isti zaključak, kao što sam naveo. Žao mi je što se gospodin Vučić ne slaže sa ovim i misli drugačije", naglasio je Voker.

Takođe, je poručio da je vrlo zabrinut zbog toga što, prema njegovim rečima, počinitelji masakra nisu kažnjeni.

"Masakr u Račku izvršile su bezbednosne snage iz Beograda i bilo ko da je bio odgovoran za taj masakr, mora biti izveden pred lice pravde. To se još nije dogodilo i bojim se da Srbija tvrdi da je ovaj masakr lažna prevara. Međutim, mislim da svet zna bolje", ukazao je Voker .

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o izricanju kazne Ivanu Todosijeviću bivšem ministru administracije i lokalne samouprave , nazvao je masakr u Račku izmišljotinom i isceniranim događajem od strane Vokera.

Izvor: RTS

Vilijam VokerRačakAleksansdar Vučić

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva