:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2020   20:54

0

156

Voker: Nisam produžio ugovor sa Predsedništvom Kosova

Bivši šef misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker izjavio je danas da ugovor njegove Fondacije "Voker" s prištinskim vlastima još nije produžen.

Voker je rekao i da ga je vršilac dužnosti predsednika Vjosa Osmani u telefonskom razgovoru obavestila o tome.

"Razgovarali smo pre nekoliko dana... Ugovor zvanično nije produžen. Razgovarali smo o mnogim stvarima, detaljnije sam objasnio zbog čega je fondacija osnovana i šta zapravo pokušavam da učinim za Kosovo već 20 godina, i za sve Albance, i na Kosovu i u Albaniji i u dijaspori", rekao je Voker, a preneo portal Kosovo onlajn pozivajući se na Gazetu Ekspres.

Vrednost ugovora koji je Fondacija "Voker" potpisala s predsedništvom u vreme Hašima Tačija, koji je podneo ostavku pošto je optužen pred Specijalnim većima za zločine bivše OVK, navodno iznosi 7.000 evra mesečno.

Fondacija "Voker", koju su osnovali Voker i Hasan Šalja 2017. godine, potpisala je, kako javili prištinski mediji, 'debeo ugovor' sa Tačijem o pružanju saveta, koji ce važiti pet meseci.

Ukupno je 35.000 evra koštao ugovor za savete izmedu Fondacija i predsedništva privremenih prištinskih institucija, prenelo je Kosovo onlajn.

Vilijam Voker je bio šef Misije OEBS-a 1999. na Kosovu i njegov je izveštaj o navodnom zločinu srpskih snaga nad civilima u selu Račak bio povod za pojačan pritisak Zapada na Beograd i uvod u neuspele pregovore u Rambujeu i potom u agresiju NATO-a na tadašnju SR Jugoslaviju.

Izvor: T a n j u g

Vilijem VokerKosovoHašim Tači

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva