:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 05, 2019   21:54

0

158

"Vratićemo PKB-u staru slavu"

Generalni direktor kompanije Al Dahra Vojin Lazarević izjavio je večeras da će ta kompanija već do marta ili kraja aprila investirati 15 miliona evra u PKB, što je polovina dogovorenog ulaganja planiranog za naredne tri godine.

Lazarević je rekao da je prema ugovoru koji Al Dahra ima sa Vladom Srbije, predviđeno da ova kompanija u naredne tri godine investira 30 miliona evra, a da će sada, samo pola godine od kupovine, uložiti 50 odsto dogovorenih sredstava.

Na pitanje kako komentariše pisanje pojedinih medija koji spekulišu da će namena zemljišta PKB biti promenjana, Lazarević kaže da je „bolje polemisati delima, a ne rečima sa ljudima koji imaju određene rezerve“.

„Po ugovoru koji Al Dahra ima sa Vladom Republike Srbije mi smo u obavezi bili da u roku od tri godine, svake godine investiramo po 10 miliona. Dakle, ukupno 30 miliona evra. Umesto toga, za šest meseci od kada je preuzet PKB biće realizovana prva investicija od 15 miliona evra i biće zamenjen sav vozni park“, kaže Lazarević.

Objašnjava da je u PKB-u zatečen stari vozni park, te da je najmlađa mehanizacija iz 2012. godine i da su zatečeni traktori koji su prekoračili broj radnih sati.

On smatra da je za PKB „srećan izbor“ to što ga je Al Dahra kupila.

„Stvarno verujem da ćemo mi u naredne dve do tri godine vratiti staru slavu PKB-u“, rekao je Lazarević Tanjugu.

Al Dahra je u oktobru prošle godine potpisala ugovor o kupovini PKB-a za nešto više od 105 miliona evra.

Obrađivaće više od 17.500 hektara poljoprivrednog zemljišta na osam farmi koje su strateški locirane u neposrednoj blizini centra Beograda na kojima kompanija planira uzgoj različitih useva, uključujući šećernu repu, suncokret, pšenicu, kukuruz, ječam, krmnu smešu i nekoliko vrsta povrća.

Al Dahra je međunarodna korporacija specijalizovana za agrobiznis, koja u svom fondu ima čak 400.000 jutara (160.000 hektara) poljoprivrednog zemljišta na četiri kontinenta.

Izvor: Танјуг

PKBAl Dahrainvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?