:

:

TV Most

Foto: Grad Novi Sad

clock

Septembar 02, 2021   22:02

0

124

Vučević i Godfri: Odlična saradnja Srbije i SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Gradskoj kući sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem, a tokom razgovora su obojica izrazili zadovoljstvo zbog dosadašnje dobre saradnje Srbije i SAD.

Godfri je u poseti je Novom Sadu povodom manifestacije "Dani američke kulture" koja se održava u Kreativnom distriktu u okviru „Kaleidoskopa kulture" od 2. do 5. septembra.

"Razgovarali smo o regionalnoj saradnji, a poseban akcenat je bio stavljen na oblast kulture, s obzirom na to da večeras u našem gradu počinju manifestacije 'Kaleidoskop kulture', 'Dani američke kulture' i INFANT festival u Kreativnom distriktu. U godinama iza nas, u kojima se organizuju 'Dani američke kulture', imali smo priliku da sagledamo tu kulturu iz posebnog ugla, i to u oblastima filma, pozorišta, strit-arta, a ono što je poseban pečat dalo Novom Sadu, jesu murali oslikani zahvaljujući američkoj ambasadi u Beogradu", poručio je Vučević.

On je dodao da ga raduje što je i ove godine u planu jedan lep mural, koji će ambasada SAD pokloniti Novosađanima, kao i da nas očekuje čitav niz raznih kulturnih aktivnosti na radost svih građana.

"Neka ovo bude najava jedne bogate novosadske kulturne jeseni i lep uvod u 2022. godinu kada će naš grad biti kulturna prestonica Evrope", rekao je gradonačelnik Vučević.

Ambasador je istakao da mu je veoma drago što će imati priliku da otvori ovogodišnje 'Dane američke kulture' i to u Kreativnom distriktu u kojem će tokom četiri dana biti realizovano 40 programa na 16 lokacija.

"Uvek mi je prijatno da budem u Novom Sadu, gradu kulture kojem želim uspešnu 2022. godinu, godinu prestižne titule Evropska prestonice kulture. Sa gradonačelnikom Vučevićem sam vodio veoma sadržajan razgovor, ne samo o kulturi i našim programima, već i o politici, ekonomskom razvoju i o saradnji Srbije i SAD", kazao je Godfri.

Dodao je da je uzbudljivo videti kako su se „Dani američke kulture" razvijali u poslednje četiri godine.

"Počelo je skromno i sa puno entuzijazma, a sada je preraslo u veliki i prepoznatljiv događaj koji okuplja ljude u duhu zajedništva i tradicionalno doprinosi zbližavanju naših zemalja", rekao je ambasador Godfri.

Izvor: T a n j u g

Miloš VučevićEntoni GodfriDani američke kulture
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva