:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Novembar 24, 2022   21:21

0

65

Vučević i Mojsilović obišli bazu ,,Jug" kod Bujanovca: Čuvajte mir i građane!

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su večeras Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije u bazi ,,Jug" kod Bujanovca, gde su prisustvovali prikazu osposobljenosti Voda za zaštitu snaga Komande za obuku.

 

Vučevič je budućim mirovnjacima poželeo da na najbolji način predstavljaju sebe, svoje porodice, Vojsku Srbije i našu otadžbinu.

,,Da čuvate mir i građane tamo gde budete bili, ali da čuvate i sebe, da nam se vratite živi i zdravi u otadžbinu, u Srbiju", rekao je ministar odbrane.

Komandant Centra, potpukovnik Dragan Paunović informisao je ministra odbrane o organizaciji, zadacima i delokrugu rada tog sastava Centra za mirovne operacije Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije.

Vučević je obišao i polaznike Kursa za štabne oficire Ujedinjenih nacija "UNSOC 2022" koji se realizuje u bazi "Jug" i sertifikovan je od strane Ujedinjenih nacija, a imao je priliku i da sagleda kapacitete Centra za realizaciju obuke na trenažerima i simulatorima.

Izvor: T a n j u g ; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva