:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Novembar 23, 2022   16:30

0

57

Vučević i Teofilaktu o daljoj saradnji Srbije i Kipra

Ministar odbrane Miloš Vučević i ambasador Kipra Dimetrios Teofilaktu,  razgovarali su  o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i šire, saradnji dve zemlje i o daljim pravcima saradnje u oblasti odbrane.

 

Vučević je istakao tradiciju dobrih odnosa Srbije i Kipra koji su, kako se navodi u saopštenju ministarstva, zasnovani na istorijskoj bliskosti i prijateljstvu dva naroda.

Ukazujući na važnost međusobne podrške u poštovanju principa međunarodnog prava, ministar je zahvalio na principijelnom stavu Kipra po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istakao da ona, takođe, podržava teritorijalni integritet svih članica Ujedinjenih nacija

Vučević je potvrdio opredeljenje za intenziviranje saradnje u oblasti odbrane uvažavajući obostrani interes, posebno kada je reč o vojno-vojnoj i vojnoekonomskoj saradnji.

Ambasador Teofilaktu zahvalio je na podršci Srbije u iznalaženju rešenja kiparskog pitanja i naglasio da će podržati sve aktivnosti koje doprinose unapređenju saradnje u oblasti odbrane.

Izvor: T a n j u g ; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva