:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2021   13:18

0

63

Vučević: Izbori treba da budu na teritoriji cele Srbije, pa i na KiM

Na današnjoj sednici Glavnog odbora SNS nije bilo reči o pripremim radnjama i sprovođenju predsedničkih, verovatno i parlamentarnih izbora na proleće sledeće godine na teritoriji KiM, ali ta stranka nema ni "promil sumnje" da izbori treba da se sprovedu svuda gde žive naši građani, na teritoriji cele Srbije, pa i na KiM kao delu njene teritorije, rekao je potpredsednik SNS Miloš Vučević.

On je novinarima nakon sednice Glavnog odbora SNS rekao i da je Izvršni odbor SNS predvideo delegate za stranačku skupštinu i sa teritorije KiM.

"Imaćemo predstavnike na našem kongresu sa teritorije KiM, kao i iz drugih delova Srbije i za nas tu nema nikakvog odvajanja. Siguran sam da ćemo i ovaj put, na proleće sledeće godine, imati snage, znanja, umeća i veštine da organizujemo izbore za republičke sprske organe i na teritoriji KiM, kao što smo i do sada radili, iako je to užasno teško i komplikovano pošto imate opstrukciju Albanaca, institucija u Prištini, ali i dela međunarodne zajednice", kazao je Vučević.

Kada je reč o predstojećim lokalnim izborima na KiM Vučević je pozvao sve Srbe sa te teritorije da podrže kandidate koje je predložila Srpska lista.

"Mi pružamo jedinstvenu i snažnu podršku svim kandidatima Srpske liste i pozivamo sve Srbe sa KiM na potpuno jedinstvo, da podrže naše kandidate koje je predložila Srpska lista", rekao je Vučević.

Istakao je da je mnogo važno da "politički odbranimo" naše opštine i da srpska zajednica zadrži svoja upravljačka prava na teritoriji KiM.

Vučević je naglasio da je to uslov svih uslova za dalji opstanak Srba na KiM i dodao: "Bila bi katastrofa ako počnemo da gubimo srpske opštine na teritoriji KiM zato što smo nesložni, a Albanci postigli jedinstvo da pobede u većinsko srpskim opštinama samo igrajući na kartu našeg nejedinstva koje se uvek potpiralo i albanskom aktivnošću, a i malo međunarodnom zajednicom i našom, nažalost, nekad neslogom".

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva