:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 27, 2023   14:30

0

78

Vučević novi predsednik SNS: Naša politika se neće menjati

Novi predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je danas, nakon vanredne sednice Skupštine SNS na kojoj je izabran na tu funkciju sa koje se povukao Aleksandar Vučić, da se politika SNS neće menjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije.

Zahvalio je dosadašnjem predsedniku SNS na svemu, kako je rekao, na 11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe pre svega za Srbiju i SNS kao motora razvoja Srbije.

"Kod nas ovo nije nikakav diskontinuitet, već je jedinstvena priča, otvaramo novog poglavlje  u našoj knjizi. Naša politika se neće menjati, ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koaj neguje i čuva tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije, koaj će se politički zalagati za očuvanje KiM u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gde god da žive, pre svega na prostoru bivše Jugoslavije, i stranka koja će biti najupozdaniji partner predsendiku Republike Vučiću", rekao je Vučević.

Dodao je da je SNS podržala predlog Vučića da SNS uzme učešće u formiranju Pokreta za narod i državu odnosno Narodnog pokreta.

"Mnogo konkretnije ćete moći već krajem juna da vidite po tom pitanju", dodao je Vučević.

15: 33 -  SNS je primer svim strankama u Evropi

Novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević zahvalio je dosadašnjem lideru stranke Aleksandru Vučiću na sjajnim rezultatima i ocenio da je SNS primer svim strankama u Evropi.

Takve stranke kao što je SNS nema u celoj Evropi, stranke sa takvom organizacijskom koncepcijom, sa vernim i odanim članovima", rekao je Vučević novinarima u Kragujevcu nakon vanredne sednice Skupštine SNS.

Kako je naglasio, velika je prednost kada neko dođe na čelo takve stranke iako ga to dodatno obavezuje da pokuša da je unapredi.

,,Nadam se da ću biti dostojan te odgovornosti i časti koja mi je danas ukazana", rekao je novi lider SNS.Dodao je da je uvek radio kao timski igrač i da će tako nastaviti i dalje.

Ovo je velika porodica koju ćemo čuvati, kao i državu Srbiju", rekao je Vučević.

,,24. juna konstituišemo stranačke organe, potom se priključujemo pokretu"

Novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević najavio je danas u Kragujevcu, nakon vanredne sednice skupštine stranke, da će 24. juna biti konstituisani stranački organi, a da se nakon toga priključuju velikom narodnom pokretu.

Vučević je rekao da je najveći legat koji nasleđuje od predsednika Aleksandra Vučića, u smislu politke stranke, taj da su interesi Srbije iznad svega.

Podsetio je da je SNS uvek, pre svega vodila računa o otadžbini i interesima Srbije, a tek posle toga su mogli na red da dođu stranački interesi.

Nastavićemo da radimo svi zajedno, sa Izvršnim odborom na čelu sa Darkom Glišićem 24. juna biramo Glavni odbor stranke, Predsedništvo, zamenika predsednika, potpredsednike i sve što će se dalje konstituisati u ovkiru stranačkih organa čime ćemo zaokružiti ceo proces.

Krajem juna se, kako je naglasio, priključuju velikom patriotskom narodnom pokretu koji razumeju kao poziv i jačanje političkog frotna za državu.Dodao je da će pitanja sa kojima će se Srbija suočavati u nardnom periodu biti mnogo izazovnija, posebno po pitanju Kosova i Metohije.

Zato je, kako je naglasio, važno da SNS ima širinu političke percepcije i da da šansu da se oko te politke za koju se zalaže SNS zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem uključe i članovi drugih partija ali i oni koji žele da ostanu nestranačke ličnosti, kako bi se izborili za snažnu i jedinstvenu Srbiju.

Izvor: T a n j u g

Miloš VučevićSNSpredsednik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva