:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2024   17:13

0

66

Vučević o rezoluciji EP: Opozicija govorila sve najgore o svojoj državi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je povodom rezolucije Evropskog parlamenta o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, da je zabrinjavajuće da su predstavnici opozicije išli u Strazbur i govorili sve najgore o sopstvenoj državi i sopstvenim građanima.

"Nisu oni napadali Aleksandra Vučića, ni neku stranku, nego su pratkično optužili celu Srbiju. Naravno da je personifikacija svega onoga što se napada kroz EP Aleksandar Vučić jer brani Srbiju, ali nisu u pitanju izbori. U pitanju je naš odnos prema Kosovu i Metohiji, prema Republici Srpskoj, Ruskoj Federaciji", rekao je Vučević za Večernje novosti.

On je ukazao i na činjenicu da je Srbija jedina evropska država koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji. 

"Sve je to razlog da se iskoristi ovaj tzv. povod i pritužba oko izbora koji su maksimalno bili fer i demokratski, sa najvećim brojem posmatrača i sa najmanjim brojem pritužbi, žalbi, prigovora", rekao je predsednik SNS-a.

On je napomenuo da su sve stranke imale predstavnike, od biračkih odbora do Republičke izborne komisije (RIK), kao i da je više međunarodnih institucija i organizacija  učestvovalo u kontroli i nadzoru sprovođenja izbornog procesa. 

"Vladajuća stranka skratila je sebi mandat na zahtev tog dela opozicije i raspisala izbore na zahtev opozicije koja je danas išla u Strazbur da pljuje sopstvenu državu i građane, da bi nam to danas u Rezoluciji stavili na teret. Da smo, ne znam šta, nedemokratski uradili time što smo izašli na vanredne izbore. Možete da vidite čitav niz besmislenih optužbi na račun naše države, a istovremeno imamo vrlo važnu sednicu SB UN", rekao je on.

Vučević je naveo da očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na najbolji mogući način ukazati na sve ono što se dešava srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, "kakav teror se sprovodi nad našim sunarodnicima".

Izvor: T a n j u g; Foto: RTS

VučevićEPRezolucija o Srbijiopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva