:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2023   15:28

0

147

Vučević obišao Drugu brigadu Kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni “Ribnica”

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Druge brigade Kopnene vojske u kasarni „Ribnica“, u nastavku posete garnizonu Kraljevo.

Ministra Vučevića tokom obilaska, kome je prisustvovao zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Siniša Stašević upoznao je sa organizacijom, misijom i istorijatom te brigade, kao i razmeštajem i zonom odgovornosti, objavljeno je na sajtu MInistarstva odbrane.

Tom prilikom, ministar Vučević pohvalio je pripadnike Druge brigade za angažovanje u prethodnom periodu, ukazujući da su pokazali visok nivo morala i osposobljenosti i istakao da će Ministarstvo odbrane nastaviti opremanje te brigade savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, kao i preduzimanje daljih mera na poboljšanju standarda svih pripadnika Vojske Srbije.

Današnja poseta bila je i prilika da se ministru odbrane predstave i ključni zadaci i planovi za naredni period koji očekuju Drugu brigadu Kopnene vojske.

U nastavku obilaska, u kasarni „Ribnica” ministar odbrane prisustvovao je prikazu dela novog i modernizovanog naoružanja i sredstava, među kojima su i lanser raketa samohodni višecevni digitalizovani 128 mm M17 "Oganj", oklopno borbeno vozilo “LAZAR 3”, oklopno vozilo artiljerije BOV KIV, "Gvozdika", "Pasars", kao i univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS.

Ministar Vučević obišao je i spomen sobu Druge brigade Kopnene vojske, čiji poseban deo zauzimaju eksponati koji čuvaju sećanje na poginule pripadnike 252. oklopne brigade, kao i bogosužbeni prostor posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. Tom prilikom, u spomen knjigu je upisao: "Počastvovan sam prijemom u kasarni Ribnica, ali pre svega zadivljen slavnom tradicijom i istorijom ovog dela Srbije, Raškog okruga, grada Kraljeva i jedinica naše vojske na ovoj teritoriji. Neka je večna slava svim junacima iz naše slavne istorije. Živela naša dična vojska!"

Izvor: TV Most, Ministarstvo odbrane; Foto: Ministarstvo odbrane

VučevićDruga brigada Kopnene vojske
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva