:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Februar 22, 2024   19:24

0

54

Vučević sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta: Iracionalne odluke prištinskih vlasti doprinose pogoršavanju bezbednosne situacije

Srbija visoko uvažava saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević na sastanku u Beogradu sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove, koje je predvodio predsednik te organizacije Majkl Tučin.

Vučević je istakao da se nastavlja proces unapređenja bilateralne vojne saradnje sa SAD i da u skladu sa svojim nacionalnim interesima Srbija izgrađuje partnerske odnose sa svim relevantnim međunarodnim akterima, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

On je rekao da Srbija nastavlja da bude odgovoran i kredibilan partner, kao i da će, u skladu sa svojim jasnim političkim opredeljenjem, ostati vojno neutralna država.

Vučević je naglasio da Srbija principijelno zastupa stav o suverenitetu svake države i da je privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti.

Podvukao je da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji kompleksna i da mnoštvo iracionalnih odluka prištinskih vlasti i njihova konstantna primena mehanizama sile doprinose  pogoršavanju bezbednosne situacije.

Kako je istakao, Srbija je posvećena mirnom rešavanju svih pitanja kroz razgovore sa Prištinom i puno poštovanje Rezolucije SB UN 1244 i Vojnotehničkog sporazuma i odlučna da u skladu sa osnovnim principima međunarodnog prava zaštiti svoj suverenitet i bezbednost građana.

Predstavnici Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove izrazili su nadu da će saradnja sa Srbijom zemljom biti podignuta na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Izvor: T a n j u g ; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva