:

:

TV Most

Foto: Instagram/Miloš Vučević

clock

Decembar 10, 2023   11:12

0

39

Vučević: Srbija ima kapacitet da proizvede i isporuči najbolje odbrambene sisteme

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je uoči obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija - Bugarska i planiranog prikaza opreme i sposobnosti jedinica Vojske Srbije, da je veoma zadovoljan činjenicom da srpska odbrambena industrija ima kapacitet da proizvede i isporuči najbolje moguće odbrambene sisteme.

Vučević je, odgovarajući na pitanje novinara iz Azerbejdžana, rekao da će u predstojećem periodu biti urađene još bolje stvari za obe zemlje, naročito u kontekstu najvećeg sporazuma koji su potpisale obe strane.

"Veoma sam zadovoljan činjenicom da naša odbrambena industrija ima kapacitet da proizvede i isporuči najbolje moguće odbrambene sisteme, pritom veoma primamljive za Azerbejdžan", poručio je Vučević.

Komentarišući doprinos Azerbejdžana odbrambenom sektoru, Vučević je rekao da pod tim podrazumeva razmenu iskustava. "Pod time mislim da podelite vaša iskustva sa nama, naročito način na koji organizujete vaše specijalne snage, vaša iskustva sa bespilotnim letelicama, artiljerijom, raketnim sistemima. Mislim na mnoge stvari. Uvek je bolje prvo se okrenuti prevenciji, kao i očuvanju mira, a ne isprobavati sposobnosti na bojnom polju", naveo je Vučević.

Na pitanje o ulozi Azerbejdžana u evropskoj bezbednosti, koja obuhvata i snabdevanje gasom, Vučević je ocenio da o tome ima veoma pozitivno mišljenje. "Drago mi je da smo mi, kao Srbija, konačno završili ovaj infrastrukturni projekat. On je veoma važan za naš narod, državu, privredu, nova ulaganja, ali i za ceo region Balkana. Veliko hvala svim zemljama i svim institucijama koje su se angažovale na ovom projektu", istakao je Vučević.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva