:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2023   14:59

0

85

Vučević: Tadić svojim "mišljenjem" ponižava srpski narod

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je danas da je bivšem predsedniku Borisu Tadiću bolje da se ne oglašava, jer svojim "mišljenjem" ponižava sopstveni narod, budući da se i dalje dobro sećamo da je on pustio Aljbina Kurtija na slobodu. 

"Krivo mi je i ne mogu da mu oprostim to što je sa svojom garniturom 'političara' učestvovao u sistemskom uništavanju države, što mu je akcenat bio na gašenju radnih mesta i putovanju po regionu kako bi se što pre izvinio za to što Srbi uopšte postoje", naveo je Vučević u reagovanju na Tadićevu izjavu o rešavanju kosovskog pitanja.

On je ocenio i da je Tadiću daleko lakše bilo, jer niko nije imao čime da ga uceni kad je u pitanju Kosovo, odnosno da mu ne bi ukinuli investicije, jer ih nije ni bilo. 

"Tadić je u svoje vreme nizom katastrofalnih odluka Srbiju vratio nekoliko ne koraka nego kilometara unazad, a tu su i bezbrojni sramni potezi oko Kosova, koji su nam samo zadali jače i teže udarce u borbi za budućnost. Treba se sad uhvatiti u koštac s posledicama njegovih odluka, ali dobro je što je narod otrežnjen i svestan da Tadićevo mišljenje više nema nikakvu težinu", zaključio je Vučević.

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić ocenio je za N1 da posle sinoćnjeg obraćanja Aleksandra Vučića nema pojašnjenja novog evropskog predloga za rešavanje pitanja Kosova. On tvrdi i da vlast ništa nije učinila da prevenira sadašnju situaciju i pritiske koje Srbija trpi po pitanju Kosova, već je samo sve prihvatala, kao i da su još potpisivanjem Kumanovskog sporazuma 1999. izgubljene nadležnosti države na Kosovu, a da su Dačić i Vučić Briselskim sporazumom "skršili poslednju tačku našeg otpora kada je u pitanju sever i pregovarački proces".

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva