:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 27, 2023   15:11

0

149

Vučević: U najkraćem roku ćemo razmotriti zahtev Srpske liste da se suspenduje dijalog sa Prištinom

Ministar odbrane Miloš Vučević kazao je da će državni organi u najkraćem roku razmotriti zahtev Srpske liste da se suspenduje dijalog sa Prištinom.

,,Kao građanin Srbije, apsolutno razumem poruku Srpske liste, a državni organi će u kratkom roku razmatrati taj zahtev, ozbiljne su teme", rekao je Vučević i dodao da  je bespredmetno razgovarati sa Kurtijem, koji  ne haje za osude.

,,Zaista je nekada degutantno razgovarati sa onima koji su po ko zna koji put osudli Kurtijevo nasilje, a on baš ne haje za njihova osuđivanja i uvek ide korak dalje i očigledno nastavlja sa politikom terora nad srpskom zajednicom na KiM,  sa isključivim ciljem da etički očisti KiM od Srba, bez bilo kakve dileme ", rekao je Vučević.

On je pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacije,,,da izbegenemo scenario da smo rušilački faktor i da ne idemo na ruku Kuriju" .

Ranije danas, Srpska lista je zatražila da se suspenduje dijalog sa Prištinom sve dok dok se sa severa Kosova ne povuku ,,Kurtijevi fiktivni gradonačelnici" i dok se ne povuku specijalci ROSU.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva