:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Septembar 22, 2023   18:04

0

50

Vučević u Valjevu: Srbija će učiniti sve da očuva vojnu neutralnost, političku samostalnost, suverenost i slobodu,

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas na  svečanosti polaganja zakletve u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu da državno rukovodstvo Srbije države, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, vodi mudru politiku kojom učvršćuje mir i čuva stabilnost.

,,Nažalost, postoje bezbednosni izazovi, rizici i pretnje koje ne smemo zanemariti i potceniti. Ali, budite uvereni da će Srbija učiniti sve što može da očuva svoju vojnu neutralnost, političku samostalnost, suverenost i slobodu, pre svega mirnim putem. I to ne samo diplomatijom i svojom konstruktivnošću, nego i opremanjem, jačanjem i obučavanjem naše armije koja je apsolutno jedini, odgovarajući faktor za očuvanje mira u jednoj zemlji", poručio je Vučević i dodao da nas je istorija tome nepogrešivo naučila. 

,,Naša moć i naša snaga je naša vera u sebe i ljubav prema otadžbini. To su nepobedive vrline srpskog vojnika. Budite dostojni naše istorije i svojih slavnih junačkih predaka. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija",  poručio je ministar Vučević, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vučević je rekao da je vojnička zakletva uvod u jednu izuzetnu profesiju, s naročitim značajem za državu Srbiju i njene građane. 

Kadetima je poručio da tokom školovanja pokažu upornost, marljivost i poštenje i dodao da će „svako ko poziv vojnog starešine doživi kao identitetsko pitanje i uporište, biti dostojan naslednik slavnog vojvode Živojina Mišića“.

Ministar odbrane obratio se kadetima 15. klase Medicinskog fakulteta VMA s porukom da čuvaju zdravlje ne samo naše vojske, nego i naše nacije, našeg naroda i cele države, jer "nema zdrave vojske bez zdravog naroda" i izrazio sigurnost da će oni biti na visini poziva koji su odabrali kao životnu misiju.  

,,Država je snažna i sigurna onoliko koliko među svojim sugrađanima ima takvih sinova i kćeri kao što ste vi. Nastavljate delo slavnih srpskih dobrovoljaca čija je ljubav prema otadžbini uvek bila inspiracija", istakao je ministar Vučević.

On je izrazio želju da u Srbiji uvek vlada mir i da zakletva ostane lepa uspomena i sveta obaveza koja ,,tek krasi vrline, bez neophodnosti da ih isproba i angažuje". 

Izvor: T a n j u g ; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva