:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2023   19:58

0

136

Vučević: Vojska Srbije se ne sprema za rat u inostranstvu već participiramo tamo gde se čuva mir

Potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar odbrane i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio da ga je Boško Obradović šef poslaničke grupe Dveri svojim današnjim obraćanjem medijima prvo nasmejao, a onda i dosta zabrinuo, jer kako ističe ne zna šta znači "mirovna misija".

Najozbiljnije je rekao kako će Srbija da šalje svoju decu da gine u Mozambiku, ne znajući da mi tamo ne učestvujemo u ratnim dejstvima, navodi Vučević.

Vojska Srbije se ne sprema za rat u inostranstvu već je naš nacionalni interes da participiramo tamo gde se čuva mir, kaže Vučević i dodaje da šef poslaničke grupe Dveri nije obavešten da je usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, čime su stvoreni uslovi da pripadnici Vojske Srbije, pored multinacionalnih operacija koje su bile obuhvaćene odlukom iz 2019. godine, budu angažovani i u Vojnoj misiji Evropske unije za obuku u Mozambiku.

“Tako je Boško Obradović šef poslaničke grupe Dveri pod velom lažnog patriotizma uprkos neznanju pokušao da se podvuče pod kožu poslanicima, ali na njegovu žalost - opet mu nije uspelo, ističe Vučević uz poruku da “Naša deca neće ginuti“.

Izvor: RTV

VučevićVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva