:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2023   15:10

0

74

Vučević zahvalio Nurtleu na principijelnom stavu Kazahstana u vezi sa teritorijalnim integritetom Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se sa zamenikom predsednika Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Kazahstan Muratom Nurtleuom. Tokom sastanka potpisan je Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji između Republike Srbije i Republike Kazahstan.

Vučević je, tom prilikom, izrazio zahvalnost na principijelnoj i doslednoj podršci koju Republika Kazahstan pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

On je istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku i da će Vlada Republike Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje, posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ministar Nurtleu zahvalio je ministru Vučeviću na gostoprimstvu i prilici za razgovor o temama od značaja za saradnju dve zemlje. On je sa ponosom istakao da je prvi kazahstanski ministar koji dolazi u zvaničnu posetu Republici Srbiji.

Prijateljski odnosi koje neguju dve zemlje, kako je ocenio, odličan su preduslov za realizaciju zajedničkih projekata u različitim oblastima, a saradnja u oblasti odbrane dodatno će učvrstiti sveukupne odnose dve države.

Izvor: TV Most, Ministarstvo odbrane: Foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva