:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 04, 2019   11:51

0

432

Vučić: 96 odsto Srba s KiM pokazalo ko je izdajnik, a ko ne

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, odgovarajući na optužbe svojih političkih protivnika da je izdajnik, da je 96 odsto Srba na Kosovu svojim glasovima na nedavnim izborima pokazalo ko je izdajnik, a ko ne.

"Izdajnik ili ne...96 odsto Srba na KiM je jasno pokazalo ko je izdajnik, a ko ne. Jer, ta lista je nosila i moje ime, između ostalog", rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, upitan kako komentariše to što ga, kad zaoštri retoriku sa SAD optužuju da radi na pogoršanju odnosa sa Zapadom, a da ga nazivaju izdajnikom kad pokuša da se dogovori.

Vučić je rekao da se ne seća da je ikada ijedan čovek u Srbiji za vreme svog mandata, bez obzira na to šta je izgradio, koliko je povećao plate ili penzije, mogao da dobije podršku za bilo šta što čini.

"Ja to i ne očekujem, moj posao je da radim u najboljem interesu Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da sedam godina sluša o tome da je izdajnik, ali da ne čuje šta je izdao, što oni ranije nisu već predali.

"Da se obazirem na svakog ko gađa kamenom kolica koja vučemo ka vrhu brda, ne mogu, otpala bi i kolica i sam bih pao", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je važno to što je Palmer rekao i da je Srpska lista bila izložena brutalnoj kampanji u Beogradu, Prištini i u svetu. Uprkos tome, rekao je predsednik, dobila je ogromnu podršku ljudi zato što na drugačiji način doživljava Kosovo od Nenada Rašića, Rade Trajković i Slobodana Petrovića.  

"Razumem što su Amerikancima draži ovo troje, jer doživljavaju Kosovo kao nezavisnu državu", rekao je Vučić.  

Ipak, kaže da je Srpska lista učestvovala na izborima na KiM i da je u skladu sa Biselskim sporazumom dobila više od 95 odsto glasova Srba. Navodi da predstavnici Srpske liste moraju da budu u vladi ukoliko to žele.  

Kaže da čak i po kosovskom ustavu mogu u vladi da budu neki drugi Srbi ali samo ako dobiju glasove Srpske liste.  

Istakao je da Srbija neće da ulazi u sukobe sa SAD i da bi svađom sa Amerikom pokazala svoju naivnost i glupost.

"Ne pada mi na pamet da takvu politiku vodim", rekao je Vučić i dodao da će se svi problemi rešavati na bilateralnom nivou, uz zaštitu sopstvenih interesa, a ne podilazeći uvek najmoćnijoj svetskoj sili.

Podsetio je i na narodni izraz "da se kuče provuče kroz tarabu" ili kroz iglene uši.

"Mali nam je manevarski prostor kroz koji moramo da se provlačimo da sačuvamo svoju slobodu, vojnu neutralnost i nadam se da ćemo imati podršku i pomoć SAD. Da je to uvek lako, naravno da nije", rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićizboriKiMZapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva