:

:

TV Most

clock

Januar 08, 2024   17:29

0

65

Vučić čestitao Dodiku Dan Republike Srpske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku povodom Dana Republike Srpske. 

"Poštovani predsedniče Republike Srpske, gospodine Milorade Dodiku,

Dragi prijatelju, 

U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, od srca Vam čestitam Dan Republike Srpske uz iskrene želje za mir, sreću, napredak, sigurnost i blagostanje svih građana Srpske.

Uvaženi prijatelju,

Verovali smo da su teška vremena iza nas, ali plašim se da doba velikih izazova, kako za Srbiju, tako i za Srpsku tek dolazi. Ovo sam rekao, jer dobra i srećna vremena ne mogu postojati posebno i odvojeno za Srbiju ili Srpsku, takođe, vreme izazova za jedne, takvo je i za druge. 

Srbija se, svih ovih godina, ponašala odgovorno i dosledno podržavala Dejtonski mirovni sporazum i pravne okvire proistekle iz tog sporazuma. Nažalost, mnogi koji su učestvovali u donošenju tog okvira pokušavaju da izvrgnu ruglu njegove osnovne postulate i suštinski izbrišu postojanje Republike Srpske sa njenim  Ustavom zagarantovanim nadležnostima. Republika Srbija svoj stav neće menjati i ostaće privržena slovu Dejtonskog sporazuma, podržavajući teritorijalni ingegritet Bosne i Hercegovine, ali i oštro se suprotstavljajući ukidanju ili bilo kakvom  unižavanju  Republike Srpske. 

Dragi predsedniče, pred nama su veliki zadaci očuvanja srpskog jezika, ćiriličkog pisma, zajedničkih tradicionalnih vrednosti srpskog naroda i kulture sećanja na stradanje Srba. Pred nama je i dalje snaženje naših ekonomskih, političkih i svih drugih veza, od izgradnje auto-puteva, pruga, do jačanja institucionalne saradnje na svim nivoima i u svim oblastima. Uveravam Vas, gospodine predsedniče, da ćete u Srbiji imati iskrenog, snažnog i najbližeg partnera u ostvarenju tih ciljeva. 

Istovremeno, naš zajednički zadatak je da čuvamo mir i budućnost našeg naroda. Znam da ćete dati sve od sebe da se očuva regionalna stabilnost, jer to jeste u najvišem interesu i našeg srpskog naroda. 

Narodu u Republici Srpskoj i Vama lično želim srećan praznik, dobro zdravlje, uspeh i sveukupni napredak.

Živela Srpska! Živela Srbija! Hristos se rodi!", stoji u čestitki predsednika Vučića.

Izvor: T a n j u g; Foto: Profimedia

VučićDodikDan Republike Srpske
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva