:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2019   8:22

0

263

Vučić čestitao Johanisu

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Rumunije Klausu Johanisu, povodom ponovnog izbora na čelo te zemlje.

"Uveren sam da Vam poverenje građana Vaše zemlje daje snažnu volju da ih vodite putem uspeha i daljeg napretka. Želim da istaknem našu zahvalnost prijateljskoj Rumuniji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci na njenom evropskom putu", ističe se u čestitki predsednika Vučića.

Srbija je, napominje, iskren prijatelj i pouzdan partner Rumunije.

"Verujem da će naši dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa, na dobrobit građana naših dveju zemalja", napomenuo je predsednik.

Vučić se nada da će saradnja sa Rumunijom biti nastavljena i kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, jer taj vid saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije.

"Uz nadu da ćete tokom Vašeg novog predsedničkog mandata da posetite Srbiju, primite srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja", navodi se u čestitki Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Izvor: RTS

Aleksandar VučićRumunijapredsednički izboriKlaus Johanis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva