:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2019   8:27

0

194

Vučić čestitao rođendan Si Đinpingu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, poželevši mu najbolje želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit prijateljske Kine i svih njenih građana.

Aleksandar Vučić je izrazio zahvalnost za srdačno gostoprimstvo, tokom Drugog foruma za međunarodnu saradnju Pojas i put.

"Posebno za čast da budem među trojicom lidera, koji su imali završnu reč na tom eminentnom skupu. Vaša inicijativa Pojas i put će, kroz povezivanje Kine sa zemljama na novom Putu svile, kao i njihovo međusobno povezivanje, učiniti da svet bude bogatiji i zato Vam zahvaljujem na tome što je Srbija deo tog najvećeg razvojnog projekta u savremenom svetu", naveo je Vučić u čestitki, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Dodaje da će Srbija, verujući u ideale ravnopravnosti i solidarnosti, uvek biti podrška nastojanju Kine da, uz poštovanje međunarodnog prava i načela jednakosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, društveno i ekonomsko uređenje, istorijsko nasleđe ili stepen razvoja, gradi pravedniji svetski poredak.

"Zahvaljujući tome, kao i svesrdnom zalaganju za mir i stabilnost, uživate veliko poštovanje, ne samo u Kini, već i daleko van njenih granica, gde god se poštuju istinsko slobodarstvo i nezavisnost", navodi se u čestitki.

Dodaje da Srbiju sa Kinom vezuju sveobuhvatno strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo, zasnovani na međusobnom uvažavanju i razumevanju.

"Ponosan sam što sam predsednik Srbije dok je, bez obzira na geografsku udaljenost, sa Kinom čvrsto vezuju sveobuhvatno strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo, zasnovani na međusobnom uvažavanju i razumevanju. Vama, našem dragom prijatelju, dugujemo veliku zahvalnost za stalan napredak bilateralne saradnje u svim oblastima, a posebno za intenzivan politički dijalog i plodonosnu ekonomsku saradnju", navodi se u čestitki predsednika Srbije.

Ističe da uz trajnu zahvalnost za iskrenu podršku Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i doslednom stavu o pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa, želi da potvrdi, nepromenjivu poziciju Srbije u podršci politici jedne Kine.

"Dozvolite mi da još jednom izrazim veliko poštovanje za Vaš požrtvovan rad, sa uverenjem da će Kina, uz mudrost i odvažnost, svojstvene Vašem liderstvu, nastaviti da dostiže impresivne ciljeve i niže nove uspehe u svim oblastima, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, posebno u ovoj godini kada Narodna Republika Kina obeležava sedamdesetogodišnjicu osnivanja", navodi se u čestitki.

Vučić u čestitki izražava i radost zbog ponovnog susreta sa kineskim predsednikom. 

"Uz veliku radost što ću imati čast da Vam ponovo poželim dobrodošlicu u Srbiji, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze mog dubokog uvažavanja". 

Izvor: TV Most, saopštenje

VučićSi Djinping
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva