:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jun 22, 2019   10:19

0

209

Vučić: Crna Gora i Srbija da spuste tenzije, sačekati zaključke Venecijanske komisije

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da bi bilo najbolje da Crna Gora i Srbija spuste tenzije i dodao da će mišljenje o stavu Venecijanske komisije o crnogorskom zakonu o slobodi veroispovesti izneti kada on bude objavljen.

Aleksandar Vučić je, upitan da prokomentariše medijsku kampanju u Crnoj Gori protiv Srbije i Srba, kao i, kako navodi vladi u Podgorici, pozitivno mišljenje Venecijanske komisije, rekao da se kampanja vodi u Crnoj Gori protiv Srbije i Srba, a u Srbiji se vodi obrnuta kampanja.

"Najbolje je da stanemo i jedni i drugi. Voleo bih kada bi bilo moguće", naglasio je Vučić.

Dodaje da mu je najsmešnije kada u medijima pročita da Srbija vodi kampanju protiv Crne Gore, a u njihovim medijima se objavljuje desetak strana o navodnoj stogodišnjoj srpskoj okupaciji Crne Gore.

U vezi sa pozivanjem ambasadora Srbije u Podgorici Zorana Bingulca u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, Vučić je ocenio da se radi o meri za unutrašnju upotrebu.

"Pitao me je ministar Ivica Dačić da šalje notu. Zamolio sam ga da to ne radi. Mi ćemo to činiti kada bude bilo nešto stvarno, a ne zbog izjave nekih političara ili drugih. Mogli bi na dnevnom nivou da šaljemo 15 nota. Ali bolje je da spuštamo tenzije. To služi interesima srpskog naroda. Podizanje tenzija neće nikome da posluži da živi bolje ni u Pljevljima, Herceg Novom i drugim mestima. Treba da pomognemo našem narodu, a ne da mu odmažemo", poručio je Vučić.

Što se Venecijanske komisije tiče rekao je da želi da sačeka zaključke.

"Volim da pročitam odluku Komisija pre nego što donosim zaključke", naglasio je predsednik.

Izvor: Танјуг

VučićCrna GoraSPCVenecijanska komisija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva