:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2023   19:58

0

113

Vučić: Da je nama to neko tražio, bili bismo uz bratsku Crnu Goru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, povodom ponude crnogorskog premijera Dritana Abazovića, posle susreta sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, da je Crna Gora, uz uključivanje evropskih i američkih zvaničnika, spremna da bude domaćin sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine, kao i izjave predsednika Crne Gore Jakova Milatovića da njegova zemlja snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i da je voljna da pomogne ukoliko se negde pomoć od nje traži, rekao da  bi, u slučaju da Srbiji to neko traži, odgovor bio da je Srbija uz bratsku Crnu Goru.

“Zamislite da Crnoj Gori neko otme deo teritorije, a mi onda kažemo, vi i vaši partneri, evo mi ćemo da vas ugostimo, imamo lepu vilu na Zlatiboru”, rekao je Vučić i dodao:

“Ajde, manite se domaćinstva, nije nama do vašeg mora, ni do planina. Nama neko to da traži, mi bismo rekli - mi smo uz bratsku Crnu Goru i ne damo na teritorijalni integritet Crne Gore, a to što vi ne poštujete teritorijalni integritet Srbije, barem nemojte time da se hvalite”, rekao je Vučić.

On je izjavio i da će odlučiti da li će ići na sastanak u Brisel povodom situacije na KiM, kao i da će to biti taktička odluka, pošto dijalog sa Aljbinom Kurtijem ne postoji, kao i da se u tom dijalogu traži samo da naša strana nešto popusti, ali da nema više šta.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je Žozep Borelj pozvao na krizni sastanak u Brisel i da li će otići na taj sastanak, Vučić je rekao:

"Besmislen je takav razgovor, pošto nema nikakvog smisla jer se svaki krizni dijalog odnosi na - ajde Vučiću negde nešto popusti i uradi. Nemam gde da popuštam dalje, uradio bih to po milioniti put, ali nemam gde, nemam šta više da popustim i tačka. Besmislen je taj razgovor, a da li ću da se pojavim ili ne, da li da im dam tu priliku ili ne - o tome ću da odlučim, to će da bude naša taktička odluka", naveo je Vučić.

Kako je rekao, dijalog sa Kurtijem je nepostojeći dijalog.

"Taj čovek želi rat po svaku cenu i svaki dan razmišlja kako će novu provokaciju da napravi. I ima zaštitu. Lažu kada kažu da nema zaštitu", naglasio je Vučić.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićKiMCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva