:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 21, 2020   22:38

0

127

Vučić: Dobili smo ogromno poverenje naroda

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras u obraćanju javnosti u izbornom štabu liste okupljene oko SNS, da je lista koja je nosila njegovo ime dobila ogromno poverenje naroda, najveće ikada u Srbiji.

"U politici sam dugo, ali nikada ovakav trenutak nisam doživeo. Večeras smo dobili ogromno poverenje naroda, najveće ikad u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to verovao", rekao je Vučić u .

Vučić je istakao da je SNS dobila više od 2 miliona glasova na izbrojenih nešto manje od 3,3 miliona izašlih građana, što je, kako je istakao, istorijski trenutak.

Srpska napredna stranka trenutno ima 63,4 odsto glasova, a očekuje da će imati više od 64 odsto, izjavio je lider naprednjaka.

"Mi očekujemo kada dođu i glasovi sa KiM i iz inostranstva više od 64 odsto", rekao je Vučić.

Napomenuo je da treba imati u vidu da je to 64 odsto od izašlih građana.

"Pri tome računajte da ima 3,7 odsto nevažećih listića, što znači da imamo od važećih glasačkih listića preko 65 odsto, gotovo dve trećine glasova. To je nešto što se nikada neće ponoviti", istakao je Vučić.

„Pobedili smo svuda gde smo ranije gubili. Pobedili smo u svakom mestu u inostranstvu.Tamo gde nikada nismo pobedili i to strahovito i ubedljivo“, istakao je Vučić.

On je naveo da je u Republici Srpskoj izašlo 87 odsto prijavljenih birača, a njegova lista dobila je 90 odsto glasova.

„Pobedili smo svuda od Čikaga, Berna, Beča, Moskve, Sočija. U Moskvi smo nešto „kiksnuli“ i dobili smo 57 odsto, ali u Sočiju bilo je 95 odsto“, rekao je Vučić.

Istovremeno, kako je rekao, ta lista je dobila i veliko upozorenje naroda.

"Da moramo da budemo još odgovorniji i ozbiljniji i da moramo da budemo marljiviji i da napravimo najbolje moguće rezultate za građane", rekao je Vučić.

Izvor: TV Most

Aleksandar VučićSNSizboriglasanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva