:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2023   14:28

0

96

Vučić: Dobili smo priznanje za vrlo konzistentu i konstantnu politiku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna kako su se svi iznenadili, ali da je on sve članove  predloga EU za rešavanje kosovskog pitanja lično pročitao u Skupštini Srbije.

"Večeras ću temeljno i detaljno da govorim o svemu. Od naroda ništa nisam krio neću ni danas ni sutra", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem, a na pitanje da kaže sta se dogodilo juče u Briselu, s obzirom na to da je Žozep Borelj rekao da se sa Aljbinom Kurtijem složio da dalji razgovori o tekstu predloga EU nisu potrebni, Gabrjel Eskobar da ima još puno posla dok se ne postigne dogovor, a Kurti da je bio spreman da potpiše sporazum, ali da srpska strana nije.

On je dodao da ništa nije sakrio u Skupštini, i da u EU znaju dobro šta je rekao svim zvaničnicima i Makronu i Šolcu i Meloni.

"Večeras ću da pričam detaljno o tome da ne brinete. I odgovoriću na sve neistine i manipulacije, ali govoriću i o budućnosti Srbije što mislim da je mnogo važnije", istakao je Vučić.

Predsednik je dodao, da misli da su Srbija kao i on od evropskih sagovornika, dobili priznanje za vrlo konzistentu i konstantnu politiku i stavove, za koje kaže da će ih izneti i večeras.

"I pažljivo pročitajte da uvidite razliku između različitih tumačenja i manipulacija i svega drugog. Mi na drugačiji način vidimo u odnosu na 22 zemlje EU, situaciju na Kosovu, ali nije to od juče nije to od danas, nije to ni od 2008. godine već i pre toga", rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMVučićZSOdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva