:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 04, 2023   15:20

0

45

Vučić dodelio medalje pripadnicima MUP-a:Uz vas se osećamo sigurnije i bezbednije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je priznanja zaslužnim pripadnicima policijskim službenicima povodom Dana MUP-a i Dana policije, 12 medalja za zasluge, posvećenost službi i hrabrost.

 

Zlatnu medalju za zasluge dobio je načelnik Službe za borbu protiv droga UKP, Radomir Popović, srebrnu medalju Aleksandar Radosavljević iz Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, a bronzanu Danka Savić iz Sekretarijata.

Zlatnu medalju za posvećenost službi dobili su je Olivera Marković Kečević iz Odeljenja policije, PU u Prijepolju, Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika PU za grad Beograd, Radoslav Repac, komandant PJP PB, kao i Dragan Bisenić iz SBOK-a.

Zlatnu medalju za hrabrost dobio je Veljko Marić, vođa interventne patrole u PI Mirijevo, PS Zvezdara.

Predsednik Vučić je prethodno zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem ispred Memorijalnog zida položio venac pripadnicima MUP-a koji su izgubili život tokom sukoba 90-ih godina.

U Palati ,,Srbija”  održana manifestacija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije kojoj  je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Manifestacija je počela intoniranjem državne himne, nakon čega su predsednik Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić primili raport.

Vučić se potom pozdravio sa pripadnicima policije i MUP koji su stajali u stroju.

,,Radite težak, ali veoma ozbiljan i odgovoran posao i koliko god svako od nas nalazio neku zamerku policiji, na kraju zavisimo od policije, pozivamo policiju i sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije”, rekao je Vučić obraćajući se pripadnicima MUP-a uoči početka manifestacije.

On je pripadnicima policije zahvalio na uloženom trudu i energiji.

,,Pokušaćemo da vam omogućimo kao prethodih godina da uvek imate nešto viši standard, a verujem da ćemo ove godine moći to da učinimo u još većem obimu”, rekao je predsednik.

Vučić je na centralnoj manifestaciji u Palati Srbija prisustvovao i otvaranju novog, najsavremenije opremljenog Komandno–operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tom prilikom, istovremeno, iz policijskih centara u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, 1.304 mlada policajca svečano su položila zakletvu koju su Vučić i Gašić pratili putem video–linka.

U sklopu ceremonije obeležavanja Dana Ministarstva i Dana policije, u kojoj su učestvovali pripadnici policije opšte nadležnosti, kriminalističke i saobraćajne policije, vatrogasno-spasilačkih, kao i specijalnih i posebnih jedinica MUP-a, Vučić je sa Gašićem obišao taktičko-tehnički zbor vozila koja su Ministarstvu dodeljena tokom ove i prošle godine.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva