:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 16, 2019   11:28

0

129

Vučić: Dok sam živ zalagaću se za kompromis sa Prištinom

Potrebno je vreme da se o nekim stvarima opet govori, mislim da će nastavak razgovora o Kosovu sa velikim silama biti u septembru, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Kalemegdanu.

Aleksandar Vučić je, u izjavi novinarima na Kalemegdanu nakon razgovora sa studentima Kancelarije za mlade, rekao da će se dok je živ zalagati za kompromis kada je reč o Kosovu i Metohiji.

"Ako ne budemo mogli, neke generacije posle nas će morati. Da živimo u strahu od ratova... kupujemo oružje da bismo se odbranili. Ako vide da je Srbija kao orah tvrda, znaće da je nije lako slomiti", istakao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara kada se može očekivati novi sastanak o Kosovu sa liderima Nemačke i Francuske, predsednik je rekao da će na tom nivou razgovarao verovatno u septembru.


"Verujem da će neka vrsta nastavka Berlina, odnosno Pariz, biti u septembru", rekao je Vučić novinarima na Kalemegdanu, nakon što se zajedno sa predsednikom Makronom sastao sa mladima iz regiona.

Vučić je rekao da je potrebno vreme da se o nekim stvarima govori.

"Mislim da je potrebno vreme da se o nekim stvarima opet govori. da prebacujem krivicu na drugu stranu, hajde da sačekamo da velike sile urade svoje stvari, pa ćemo mi onda videti šta je naše", rekao je Vučić.

Izvor: RTS

VučićKiMKancelarija za mlade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva